Wil jij je woning verhuren of ben jij opzoek naar een huurwoning?
Check www.suzverhuur.nl

Langskomen

Voorstreek 34 , Leeuwarden

Bellen

058 20 38 134

Appen

06 28 28 76 67

Mailen

[email protected]

Minnemastraat 4

8911 GW Leeuwarden

Omschrijving

Dit prachtige pand heeft een ongekende historie. Niet voor niets betreft het een Rijksmonument en de prachtige elementen die bewaard zijn gebleven nemen je nog dagelijks mee naar 1805. Het pand is destijds gebouwd als tuinhuis, behorend bij een hotel aan de Voorstreek. In de jaren ’90 is het omgebouwd naar twee woningen, waarvan deze het afgelopen jaar volledig is gerenoveerd en voorzien van een uitstekende isolatie door de huidige eigenaar. Het geheel is nu een prachtig mengsel van eigentijdse gemakken in combinatie met de karakteristieke eigenschappen van toen.

De sierlijke gevel van het pand was destijds tuingericht geplaatst waardoor het zich nu heeft ‘verstopt’ in de binnenstad van Leeuwarden. Via een elektrisch afgesloten hek is de woning vanaf de Minnemastraat bereikbaar.

De entree bevindt zich in het souterrain van de woning waar direct de bijzondere sfeer voelbaar is. Het lage balkenplafond, de strakke gietvloer, de moderne keuken en de royale leefruimte maakt deze ruimte ‘smûk’ en chique tegelijk.

De woonkamer één verdieping hoger is totaal anders, deze ruimte heeft allure met zijn prachtige hoge plafond, authentieke schouw, massief houten visgraat vloer en oogverblindende kastenwand. Via deze kastenwand is de trap naar de tweede verdieping bereikbaar. Hier zijn drie slaapkamers en de moderne badkamer te vinden. De woning is daarnaast voorzien van glasisolatie (waarvan deels monumentenglas wat gelijk staat aan HR+++), vloerisolatie en muurisolatie en is gezien zijn renovatie uitstekend onderhouden.

Indeling:

Begane grond (souterrain): entree, hal, met meterkast en toilet en doorgang naar de leefkeuken. De keuken is voorzien van de gewenste inbouwapparatuur zoals de vaatwasser en koel- en vriescombinatie. Daarnaast is er een groot gasfornuis met oven aanwezig. Aan de achterzijde is een grote inbouwkast aanwezig met plek voor het witgoed.

Eerste verdieping: op de eerste verdieping bevindt zich de statige woonkamer. Een royale woonruimte met brede vensterbanken, hoge raampartijen, prachtige schouw en zeer bijzondere kastenwand met gedetailleerd houtsnijwerk.

Tweede verdieping: via de kastenwand van de eerste verdieping is er de doorgang naar de tweede verdieping, waar zich aan de voorzijde twee slaapkamers bevinden en richting de achterzijde de derde slaapkamer en de badkamer. Badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, dubbele wastafel en tweede toilet.

Berging: er is een eigen berging aanwezig, voorzien van elektra, welke zich in het pand grenzend aan de Minnemastraat bevindt. Hiervoor geldt een maandelijkse VVE vergoeding van €6,86.

Algemeen:

  • Gebruiksoppervlakte wonen: 128 m2
  • Externe bergruimte: 4 m2
  • Inhoud: 490 m3
  • Perceeloppervlakte: 55 + 10 m2
  • Aantal slaapkamers: 3
  • Isolatie: gehele glasisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Dakisolatie onbekend.
  • Verwarming en warm water: HR CV-ketel (Intergas Kombi Kompact HRE 28/24A, in eigendom, bouwjaar 2015)

Kenmerken

Energielabel
Bouwjaar 1805
Inhoud 490 m3
Woonoppervlakte 128 m²
Perceeloppervlakte 65 m²
Slaapkamers 5 (3 slaapkamers)
Externe ruimte 4 m2
ligging In centrum
Aantal badkamers 1 (inloopdouche, dubbele wastafel, tweede toilet)
Aantal verdiepingen 3 woonlagen
Isolatie Gehele glasisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Dakisolatie onbekend.
Verwarming HR CV-ketel (Intergas Kombi Kompact HRE 28/24A, in eigendom, bouwjaar 2015)
Tuin Voortuin

Verkocht