Wil jij je woning verhuren of ben jij opzoek naar een huurwoning?
Check www.suzverhuur.nl

Langskomen

Voorstreek 34 , Leeuwarden

Bellen

058 20 38 134

Appen

06 28 28 76 67

Buorren 5

9255 KK Tytsjerk

Omschrijving

Uniek in zijn soort en met liefde en vakkundig verzorgd.

Een prachtige riante woonboerderij onder de rook van Leeuwarden, met veel smaakvolle details. Houtwerk met een gouden randje, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast zorgen onder andere karakteristieke plafonds (met ornamenten), antieke paneeldeuren, de rieten kap en de prachtig verzorgde tuin met zijn vele terrassen voor een bijzondere sfeer in en rondom de woonboerderij. Een fijne plek om te delen met familie en vrienden; voor de liefhebber is er een café.

Naast de rust en ruimte die de woning verschaft, biedt het uitgestrekte erf, de originele Hollandse boerderij en de aangebouwde schuur nog vele andere mogelijkheden. Ooit gedacht aan het starten van een Bed & Breakfast, een hondentrimsalon of een werkplaats? Of op zoek naar een praktijk/kantoor aan huis? Deze plek is perfect voor een woon-werk situatie.

De ligging is centraal, binnen 15 minuten sta je midden in de bruisende binnenstad van Leeuwarden terwijl het ‘thuis’ genieten is van het Friese landschap. Een bijkomend voordeel van wonen in de Friese Wouden: geen koude en typische Friese wind en omgeven door groene en hoge bomen met als resultaat veel privacy. Zijn er dan helemaal geen buren? Gelukkig wel, de omliggende buren geven een gepaste vorm van sociale controle.

We nemen je mee naar deze mooie plek in Friesland:

Via de oprijlaan aan de zijkant van het perceel, subtiel afgesloten door een authentiek ijzeren hekwerk, loop of rij je met de auto het erf op. Aan de achterzijde van het erf is directe toegang tot de grote openslaande deuren van de Hollandse boerderij en aangebouwde schuur. Handig voor het in- en uitladen van bijvoorbeeld groot materiaal. Een ‘afrit’ eerder biedt parkeerruimte. Bij het uitstappen kijk je uit op de ruim opgezette en klassieke zij-entree (”it achterom”) die toegang verleent tot de woning. Liever gasten via de hoofdingang binnen laten? Iets naar rechts bevindt zich de voordeur en deze is ook authentiek.

Een omschrijving van de woning is lastig, want deze woning moet je eigenlijk ervaren om zijn pracht en praal te ontdekken. We doen een poging: aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer met een weids uitzicht over de Friese landerijen. De woonkamer is momenteel een heerlijke plek, met de houten luiken, de bijzondere vensterbanken en de prettige warmte door de vloerverwarming maken dit een fijne ruimte om na een lange dag heerlijk uit te rusten. De vloerverwarming is overigens doorgetrokken op de gehele beneden verdieping.

Middels openslaande deuren vanuit de woonkamer kom je vervolgens uit in de lichte woonkeuken. Hier is plaats gemaakt voor een kookeiland met hoekkeuken en vanuit de eethoek is er een goed zicht op de onberispelijke tuin. Met mooi weer kunnen de openslaande deuren naar buiten worden opengezet en is het genieten. Een belangrijk detail van de beneden verdieping is dat zich hier een slaapkamer met eigen badkamer bevindt. De bovenverdieping met zijn drie slaapkamers en een eigen badkamer zou dus voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden of biedt voor de kinderen een eigen plek… Ook leuk, de grote slaapkamer op de bovenverdieping heeft een toegangsdeur tot het platte dak, een mooie plek voor een dakterras. De mogelijkheden die dit geeft laten we graag aan u over.

We hadden het al kort even genoemd, maar in de oude boerderij is een heus café gerealiseerd. Inclusief biljard en een gezellige bar valt hier veel te organiseren. Ook hier openslaande deuren naar de terras/tuin. Voor het koud houden van de drank is er trouwens een ruime kelder aanwezig.

Tot slot, de woonboerderij is door de jaren professioneel en ambachtelijk gemoderniseerd. Ook is de woning volledig geïsoleerd.

Zoekt u ruimte, vrijheid en een unieke plek en bent u serieus geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met de makelaar.

Algemeen:

  • – Woonoppervlakte: 283 m2
  • – Vier slaapkamers waarvan één op de begane grond met eigen badkamer
  • – Twee badkamers, een ruime kelder en een café
  • – Twee grote schuren met mogelijkheden tot bedrijfsmatig gebruik
  • – Woning is volledig geïsoleerd
  • – Prachtig groen gelegen
  • – Cv-ketel (eigendom): Nefit Eco Mline HrC 30V, bouwjaar: 2000

Kenmerken

Bouwjaar 1994
Inhoud 2.586 m3
Woonoppervlakte 283 m²
Perceeloppervlakte 4.320 m²
Slaapkamers 5 (4 slaapkamers)
Externe ruimte Twee ruime schuren met eventuele bedrijfsfunctie
ligging Rustig, beschut, nabij woonwijk, nabij uitvalswegen, nabij Leeuwarden
Aantal badkamers 2 badkamers (ligbad, wastafel, 2x douche, 3x toilet)
Aantal verdiepingen Twee woonlagen + vliering
Isolatie Volledig geïsoleerd
Verwarming CV-ketel (begane grond vloerverwarming)
Tuin Rondom, zeer verzorgd

Verkocht